اخبار و بلاگ

خوابیدن با لنز چشم

خوابیدن با لنز چشم و عوارض خطرناک آن

یکی از سوالات رایجی که در ذهن استفاده‌کنندگان از لنز طبی چشم ایجاد می‌شود؛ این است که آیا خوابیدن با لنز چشم ضرر دارد یا خیر؟ تحقیقات نشان داده‌اند که حدود یک سوم استفاده‌کنندگان از لنز چشم، شب‌ها با لنز می‌خوابند. همین مسئله نیز دلیل بسیاری از مراجعات به چشم‌پزشک به دلیل عفونت قرنیه چشم هستند. ما در این مقاله از عینک انصار قصد داریم درباره خوابیدن با لنز چشم و عوارض آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

آیا خوابیدن با لنز چشم ایمن است؟

محققان یافته‌اند که اکثر افراد به دلیل عدم حوصله برای جدا کردن لنزها از چشم در شب، با لنز به خواب می‌روند. به گفته متخصصان، خوابیدن با لنز چشم خطر ابتلا به عفونت قرنیه را افزایش می‌دهد. این عفونت‌ها با صرف نظر از نوع لنز شما اتفاق می‌افتد. یعنی شما چه از لنز نرم یا سخت و یا لنز رنگی و تجویزی توسط پزشک استفاده می‌کنید، نباید شب‌ها هنگام خواب لنز روی چشمانتان باشد.

عوارض خوابیدن با لنز چشم

هنگامی که با لنز چشم خود می‌خوابید، خطر عفونت چشم به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. در موارد جدی، این عفونت‌ها می‌توانند باعث آسیب دائمی قرنیه و از دست دادن بینایی شوند. به طور کلی ۳ تا از مهم‌ترین عوارض خوابیدن با لنز چشم عبارتند از:

  • کراتیت باکتریایی

کراتیت باکتریایی زمانی رخ می‌دهد که باکتری از طریق انگشتان شما وارد لنزهای شما شود، زمانی که لنزهای خود را در چشمانتان قرار می‌دهید یا آن‌ها را خارج می‌کنید، اگر لنزها به درستی تمیز و ضدعفونی نشده باشند، باکتری‌ها می‌توانند از لنز یا کیس نگهداری منتقل شوند.

حال در صورتی که با لنز چشم می‌خوابید، خطر کراتیت باکتریایی افزایش می‌یابد. زیرا زمانی که شما به خواب می‌روید؛ امکان ورود هر گونه باکتری به چشمتان وجود دارد. یا حتی امکان دارد در خواب و به صورت کاملا تصادفی انگشتتان را برای خاراندن چشم درون چشمتان فرو کنید. بنابراین خوابیدن با لنز چشم امکان مبتلا شدن به کراتیت باکتریای را افزایش می‌دهد.

کراتیت باکتریایی اگر به درستی درمان نشود، می‌تواند باعث شود که فرد بخشی یا تمام بینایی خود را از دست بدهد. استفاده از لنزهای تماسی خطر ابتلا به این نوع عفونت را افزایش می‌دهد. به خصوص اگر در طول شب از لنزهای تماسی استفاده کنید.

عفونت چشم

عفونت چشم

  • کراتیت آکانتامبا

کراتیت آکانتامبا به دلیل عفونت ناشی از آمیب نیز می‌تواند منجر به از دست دادن بینایی یا کوری شود. این نوع عفونت توسط یک ارگانیسم کوچک تک سلولی به نام آکانتاموبا ایجاد می‌شود که می‌تواند در آب، خاک، آب لوله کشی، سیستم‌های گرمایشی و وان های آب گرم یافت شود.

استفاده از لنزهای تماسی افراد را در معرض خطر ابتلا به کراتیت Ancanthamoeba قرار می‌دهد، به طوری که ۸۵٪ از افرادی که این التهاب را تجربه می‌کنند از لنز چشم استفاده می‌کنند. خوابیدن با لنز چشم در طول شب می‌تواند شما را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت کراتیت آنکانتامبا کند.

  • کراتیت قارچی

کراتیت قارچی یا التهاب قرنیه ناشی از عفونت قارچی، در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به از دست دادن بینایی شود. انواع قارچ‌هایی که اغلب پشت کراتیت قارچی قرار دارند؛ شامل قارچ‌هایی از گونه‌های فوزاریوم، آسپرژیلوس و کاندیدا هستند. این نوع عفونت در مناطق گرمسیری جهان شایع‌تر است، اما می تواند در هر آب و هوایی رخ دهد.

این نوع التهاب در موارد نادری پیش می‌آید (حدودا ۱ مورد از ۱۰تا). اما هنوز هم می‌توانند به دلیل خوابیدن با لنز چشم ایجاد شود.

قارچ چشم در اثر خوابیدن با لنز

قارچ چشم در اثر خوابیدن با لنز

خوابیدن با لنز چشم چگونه باعث ابتلا به عفونت می‌شود؟

قرنیه هر روز با باکتری‌ها در تماس است، اما عفونت به ندرت رخ می دهد. به این دلیل که قرنیه سالم بخشی از دفاع طبیعی چشم شما در برابر آلاینده‌ها است. اما برای عملکرد سالم، قرنیه شما هم به هیدراتاسیون و هم به اکسیژن نیاز دارد.

بنابراین در حالی که بیدار هستید، پلک زدن چشمان شما را مرطوب نگه می‌دارد و اکسیژن می‌تواند از طریق اشکی که تولید می‌کنید به داخل جریان پیدا کند. لنز چشم روی سطح چشم شما قرار می‌گیرد و میزان اکسیژن و رطوبتی که چشم شما می ‌واند به آن دسترسی داشته باشد را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

در حالی که شما خواب هستید، این کاهش حتی شدیدتر هم می‌شود. بدون اکسیژن کافی، سلول،های قرنیه توانایی خود را برای مبارزه موثر با باکتری‌ها از دست می‌دهند.

خوابیدن با لنز چشم به صورت تصادفی

در صورتی که به طور کاملا تصادفی با لنز چشم به خواب رفتید؛ صبح که بیدار شدید، بیه سرعت سعی کنید لنز را از چشمانتان بردازید. اگر نمی‌توانید به راحتی لنز چشم را حذف کنید، آن‌ها را نکشید. چند قطره از محلول تماسی استریل را در چشمان خود بریزید؛ پلک بزنید و دوباره امتحان کنید.

توصیه‌های لازم استفاده از لنز چشم

یکی از پزشکان معروف آمریکا می‌گوید:«چشم‌های شما حساس هستند و بسیار مستعد آسیب هستند، بنابراین مراقبت از آن‌ها بسیار مهم است. به این فکر کنید که وقتی چشمانتان به هر طریقی تحریک شده است، چقدر سخت است که روزتان را بگذرانید. در ادامه چند توصیه مهم برای استفاده از لنز چشم آورده‌ایم. با دقت بخوانید.

  • از خوابیدن با لنز چشم جلوگیری کنید.
  • قبل از استفاده از لنز چشم دست‌ها را با آب و صابون بشویید.
  • لنزهای خود را فقط با محلول لنزهای تماسی بشویید. آب لوله کشی می‌تواند حاوی ریزذرات باشد که می‌تواند چشم شما را تحریک کند.
  • لنزها را به آرامی با نوک انگشتان خود مالش دهید تا باکتری‌ها و آلودگی‌هایی که به سطح چسبیده‌اند را از بین ببرید، سپس آن‌ها را دوباره در یک محلول جدید بشویید.
  • برای کاهش باکتری هر سه تا چهار ماه یک بار جعب نگهدارنده لنز چشم را تعویض کنید.
  • لنزها را هر روز در یک محفظه تمیز با محلول تازه نگهداری کنید.
نکات مراقبت از چشم

نکات مراقبت از چشم

علائم عفونت چشم

در صورتی که روزی به اشتباه خوابیدن با لنز چشم را انجام داده‌اید و حالا می‌خواهید ببینید که آیا چشمانتان دچار عفونت شده‌اند با نه؛ می‌توانید با توجه به حالت‌های زیر تشخیص دهید.

اگر کاهش دید، قرمزی، آبریزش و ترشح را تجربه کنید، ممکن است عفونت چشم داشته باشید. در صورتی که برداشتن لنز به تحریک کمک نمی‌کند، وقت آن است که به چشم پزشک مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری

همانطور که در بالا هم خواندید؛ خوابیدن با لنز چشم برای چشمان خطرناک است و باید از آن اجتناب کنید. چرا که این کار منجر به عفونت چشم می‌شود و در صورتی که عفونت چشم پیشرفت کند؛ می‌تواند به طور کامل بینایی را از بین ببرد. بنابراین باید هر شب به طور مرتب لنز را از چشمان خود خراج کنید و چشمانتان را با محلول مخصوصی که پزشک تجویز کرده است؛ شست‌وشو دهید.

شما می‌توانید نظرات و یا سوالات خود را در بخش دیدگاه‌ها در پایین مطرح کنید. متخصصین ما به سرعت به سوالات شما پاسخ خواهند داد. خوشحال می‌شویم نظرات شما را درباره این مقاله در بخش دیدگاه‌ها بخوانیم.

منابع: https://www.sleepfoundation.org/physical-health/sleeping-with-contacts-in

https://www.healthline.com/health/eye-health/sleeping-with-contacts#eye-care-tips

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.